sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

ASUMISOIKEUSASUKKAITA JA ASUKKAIDEN EDUSTAJIA ON JOKA JUNAAN

Aikaisemmissa blogikirjoituksissa on kerrottu esimerkkejä Suomen Asumisoikeusasukkaat ry:n (SASO) aikaisemmaan puheenjohtajan Eric Hällströmin joutumisesta hyökkäysten kohteeksi muiden asukkaiden taholta. Omassa asumisoikeusyhtiössään Asokodit Oy:ssä Hällström joutui yhtiön johtoa myötäilevien asukkaiden edustajien julkisen arvostelun kohteeksi, kun hän oli ehdottanut keskustelupalstaa Asukkaiden Kotikulmaan yhtiön verkkosivuilla. Asokotien asukkaista koostuvan ja asukasedustajistossa valitun kehitystyöryhmän puheenjohtaja Kari H. Bergqvist ja aikaisempi puheenjohtaja Virve Kuurne julkaisivat 23.10.2009 seuraavan tiedotteen:

Kehitystyöryhmä linjasi keskustelupalstan poisjäännin Kotikulmasta

Asokotien asukasedustajiston kokouksessa 17. lokakuuta yksi edustaja, Eric Hällström nosti esiin keskustelun siitä, miksi Kotikulmassa ei ole keskustelupalstaa. Hän on 23.10.2009 lähettänyt tiedotteen tiedotusvälineille, jossa annetaan virheellistä tietoa asiasta.
Lisäksi hän antaa tiedotteessa ymmärtää, että puhuisi kaikkien Asokodeissa asuvien asukkaiden puolesta. Tiedote on lähetetty Hällströmin ja Suomen asumisoikeusasukkaat ry:n nimissä. Hällströmin edustaman asumisoikeusyhdistyksen jäsenmäärästä ei häneltä ole pyynnöistä huolimatta saatu tietoa.
Asokotien asukkaista koostuva, asukasedustajistossa valittu kehitystyöryhmä linjasi jo vuonna 2005, ettei keskustelupalstaa toteuteta silloisille Asukkaiden omille sivuille. Linjaus ei siis ollut yhtiön johdon tekemä, vaan asukkaista koostuvan kehitystyöryhmän. Yhtiö päinvastoin toi esiin, että keskustelupalsta voisi olla yksi elementti noilla sivuilla.
Asiaan palattiin 2007, kun sivuja kehitettiin Kotikulmaksi, jolloin saatiin asukkaille laajemmat sivujen käyttömahdollisuudet. Marraskuussa 2007 tapahtuneen Jokelan ammuskelutragedian johdosta päätettiin, ettei keskustelupalstaa oteta vieläkään käyttöön. Perusteluina oli se, ettei haluttu käyttää resursseja keskustelupalstan mahdollisten, Jokelan tapahtumien kaltaisten lieveilmiöiden valvomiseen. (Lihavointi on tämän kirjoittajan.)
Kehitystyöryhmä on se Asokotien asukashallinnon toimintaelin, johon tällaiset kehityshankkeet tuodaan. Kehitystyöryhmä voi tarvittaessa esimerkiksi toteuttaa aiheesta kyselytutkimuksen Kotikulmassa, jolloin saadaan esiin oikeaa tietoa siitä, kuinka laajasti keskustelupalstaa asukkaiden piirissä toivotaan.
Kari H. Bergqvist
kehitystyöryhmä puheenjohtaja
Virve Kuurne
kehitystyöryhmän puheenjohtaja vuosina 2004-2008 
Julkaistu: 23.10.2009 15:21
Kun asumisoikeusyhtiön asukasedustajistossa valitun kehitystyöryhmän puheenjohtaja ja aikaisempi puheenjohtaja julkaisevat tiedotteen, jossa he teilaavat asukasedustajiston edustajan esittämän kehittämisehdotuksen kaksi vuotta aikaisemmin tapahtuneella Jokelan kouluammuskelulla, niin minkä kuvan se antaa kehitystyöryhmästä, jonka odottaisi suhtautuvan asukkaiden edustajien kehittämisehdotuksiin vähän fiksummalla tavalla?

Kehitystyöryhmän tiedote löytyy vielä toistaiseksi Asukkaiden Kotikulmasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita periaatteella "Jokainen vastaa omasta tekstistään"!