lauantai 28. maaliskuuta 2015

EI KAIKKI KULTAA MIKÄ KIILTÄÄ VASOSSA


Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n (Vaso) toimitusjohtaja Pekka Peltomäki kirjoittaa Vason verkkosivuilla seuraavaa:

Turun Sanomat raportoi käräjäoikeuden päätöksestä

Turun Sanomat julkaisi lauantaina 21.3.2015 jutun Varsinais-Suomen käräjäoikeuden päätöksestä, jossa Vaso määrättiin maksamaan käyttövastikehyvityksiä ja korvauksia muuttojen ja homeettomaksi-puhdistuksen yhteydessä pilaantuneesta irtaimistosta.

Tapaus koskee vuonna 1995 valmistunutta yksitasoista rivitaloasuntoa Turussa ja siihen syksyllä 2007 muuttanutta lapsiperhettä. Asuntoon syksyllä 2013 tehdyn ison remontin aikana asukkailla oli käytössä toinen asunto samasta kiinteistöstä.

Tapaus on erittäin valitettava ja ainutlaatuinen meillä Vasossa. Asiaan liittyen on viimeisen runsaan kahden vuoden aikana tehty runsaasti työtä ja monelta osin yhteisymmärryksessä myös asukkaiden kanssa. Vason näkökulmasta asiaa tälläkin hetkellä arvioiden olemme mielestämme ryhtyneet oikea-aikaisesti selvitys- ja korjaustoimiin saatujen viestien ja todennettujen tutkimustulosten perusteella. Olemme tehneet voitavamme sen tiedon valossa mitä on kullakin hetkellä ollut käytettävissä. Kuten Turun Sanomatkin toteaa, olemme käyttäneet asunnon remontointiin merkittävän summan 75.000 €.

Turun Sanomien jutussa meitä Vasossa erityisesti harmittaa toimittajan käyttämät sanamuodot, joita ei sellaisina löydy käräjäoikeuden päätöksestäkään. Jutussa mm. syytetään meitä vuosikausien laiminlyönnistä kartoittaa asunnon kunto sekä väitetään meidän valehdelleen.

Keskitymme jatkossakin tekemisessämme parempaan onnistumiseen myös tämänkaltaisissa tilanteissa. Uskon, että asukkaamme ja Vasoa muutakin kautta tuntevat, luottavat vastuulliseen tapaamme toimia. Huolehdimme, että kaikki asuntomme täyttävät asumisterveydelle asetetut vaatimukset. Reagoimme ripeästi sekä ryhdymme selvitys- ja korjaustoimiin aina kun tietoomme tulee asuntojen ja kiinteistöjen kuntoon liittyviä vikatilanteita.

Pekka Peltomäki

toimitusjohtaja

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy.n toimitusjohtaja Pekka Peltomäki kuten Asokotien toimitusjohtaja Marko Pyykkönenkin on usein kuultu asiantuntija eduskunnan ympäristövaliokunnassa, kun asumisoikeuslakiin tehdään muutoksia: ks. esimerkiksi:

Ympäristövaliokunnan kokous 31.5.2012. Pöytäkirja 39/2012 vp.

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi asumisoikeusasunnoista annetun lain muuttamisesta. YMPÄRISTÖVALIOKUNNAN MIETINTÖ 3/2012 vp.

YmVM 3/2012 vp - HE 47/2012 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi asumisoikeusasunnoista annetun lain muuttamisesta.

Peltomäki on toiminut myös kouluttajana FCG:n ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) asumisoikeuspäivän koulutustilaisuuksissa. Esimerkiksi 19.3.2013 järjestetyn asumisoikeuspäivän ohjelmaan kuului Pekka Peltomäen luento aiheesta "Yhteishallintolaki asumisoikeusyhtiön näkökulmasta".

Vaikka ei olisi profeetta omalla maallaan, niin kelpaa esiintymään asiantuntijana ja kouluttajana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita periaatteella "Jokainen vastaa omasta tekstistään"!